Megszépült a tiszafüredi vasútállomás épülete

Megosztás

Tiszafüreden mintegy 100 millió forintból újult meg az állomásépület, így már méltó körülmények várják a Tisza-tó szerelmeseit.

Tiszafüred a Tisza-tó turisztikai régióközpontja, a vasútállomás pedig a település kapuja, így annak környezete és állapota turisztikailag is kiemelt jelentőséggel bír. Az állomáson – az önkormányzat és a MÁV együttműködésében – még 2020 tavaszán kezdődtek a munkálatok és július 14-én adták át az utazóközönségnek. Évente több százezren utaznak ezen a vonalon, tavaly több mint 40 ezren szálltak le és fel ezen az állomáson.

A kivitelezők több ütemben tették rendbe a felvételi épületet és környezetét, megvalósulhatott az utazóközönséget kiszolgáló vizes helyiségcsoport komfortosabbá tétele és áthelyezése a felvételi épületbe. Az utazóközönség kiszolgálása mellett nagy hangsúlyt fektettek a munkakörülmények javítására, ezért az emeleten pihenőhelyiséget alakítottak ki, a forgalmi iroda pedig klímaberendezést kapott, de megtörtént a nyílászárók cseréje is. Az állomás díszparkjában kiállított mozdonyt a Hámori András Szakközép és Szakiskola diákjai újították fel, írja a Vasutasmagazin.

Mindeközben augusztus elsejétől tíz vasúti mellékvonalakat szüntetnek meg, megyénk is érintett. Erről részletesen ide kattintva olvashatnak.

Fotó: Vasutasmagazin

Kapcsolódó cikkek